De natuur en BSO

Kom je ook mee zoeken waar de dieren zich verstopt hebben?

We gaan met de kinderen op avontuur in het bos! De grote kinderen leren bijvoorbeeld hoe ze kunnen overleven in de natuur. Hoe ze vuur kunnen maken, hutten kunnen bouwen, een echt vlot kunnen maken en nog veel meer spannende activiteiten! De kleuters gaan ook op avontuur in het bos en onderzoeken de paddenstoelen en gaan op zoek naar dierensporen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen regelmatig buiten spelen en bewegen. Zij leren spelenderwijs respect te hebben voor de natuur. In een tijd dat buiten zijn steeds minder belangrijk lijkt te worden, willen wij juist hier de nadruk op leggen. Er is buiten zoveel te beleven en te leren en dat is iets wat wij de kinderen graag mee willen geven. Het geeft het kind de mogelijkheid om te ervaren hoe dicht het bij de natuur, in al zijn facetten, staat. De beleving van de natuur is belangrijk om een compleet mens te worden.

Het spelen in de natuur betekent veel voor kinderen!

  • Het kind wordt uitgedaagd tot lichamelijke activiteit zoals op en in bomen klimmen.
  • In de natuur is van alles te zien, voelen, ruiken, proeven, horen. De natuur helpt kinderen zich te ontwikkelen op zintuiglijk, motorisch, sociaal en moreel gebied. Kinderen ontdekken hun omgeving door actief bezig te zijn met al hun zintuigen.
  • Door eigen onderzoek en educatie ontstaan meer kennis en begrip over verschillende natuurverschijnselen.
  • Het kind hoeft in de natuur niet te presteren, het mag gewoon zichzelf zijn en kan zichzelf ontdekken.

De natuur daagt uit om te bewegen en avonturen te beleven!

 

 

BSO in de Natuur - BSO Sterrenbos Zeist - 02