Sport & Workshops

Wat is de rol van het sporten?
Sinds augustus 2011 heeft BSO Sterrenbos een Sport BSO geopend. Hierdoor kunnen wij de kinderen nog meer variatie bieden betreft de invulling van hun vrije tijd. Wij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en lekker in beweging zijn. Bij Sport BSO Sterrenbos staat niet de sportprestatie, maar ontspannen bewegen en kennismaken met verschillende sporten centraal. Sport en spel zien we als middel om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, en om de sportbeleving met elkaar op een gezonde manier te ervaren.

Wij willen de naam `Sport BSO` echt waar maken. Dit betekent dat er iedere dag minimaal een uur sport(training) wordt gegeven. In het sportprogramma zal veel variatie worden aangebracht. Enkele voorbeelden van sporten zijn: hockey, voetbal en bijvoorbeeld honkbal, maar ook atletiek, karate en streetdance kunnen gegeven worden. Wij vinden het belangrijk, maar vooral ook leuk, dat kinderen kennismaken met een hoop verschillende sporten. De nadruk ligt absoluut niet op presteren, maar juist op een ontspannen manier in beweging zijn.

Ook bij de Sport BSO heeft het kind de vrijheid zelf zijn vrije tijd in te delen. Echter ligt bij de Sport BSO wel echt de nadruk op sporten en in beweging zijn. Maar naast het sporten worden ook andere activiteiten aangeboden zoals een knutselactiviteit, een spelletje of gewoon even terugtrekken in een gezellig hoekje.

 

Daarom is bewegen zo goed voor kinderen!
• Het is goed voor de spieren en verbetert de conditie
• Het zorgt dat kinderen zich fit en energiek voelen
• Het zorgt voor een goede nachtrust
• Het is goed voor de motoriek
• Samen met anderen bewegen is gezellig en leuk!

Geef een reactie